Tavelboa

Fler frågar mig hur jag klarar av att håll mig så pigg och frisk, och mitt svar är alltid detsamma. Jag tränar huvudet, jag låter flera olika hobbies jag har ta upp mycket av min tid. Tv är och har aldrig varit min grej. Vi sitter gärna och slökollar fler hundra av snitt i veckan men jag har inte längre tänkt mig att det ska vara något jag gör och har därför tagit upp en hobby. Att börja måla tavlor, men inte bara måla skissa fixa med min ateljé. För inspiration besöker jag https://www.mynewart.se, det hjälper mig att få en inblick i andra konstnärers målningar. Att måla är att släppa sitt sinne fritt det finns inget som hindrar dig när du penslar dina drag över den tunna duken. Här finns något större som kan blockera dig och det är din fantasi. Det är den som sätter gränserna och det för oss åter till det roliga med att tränar du hjärnan så gör du det förmodligen genom att odla din fantasi.

Flera tusen timmar ska de ta att komma över gränsen för att kunna måla helt sinneslöst och skapa sina första tavlor. Det är lite som om den där tiotusen timmars regeln spökar här också. Den går genom allt vi ska lära oss och det populariseras världen över inte minst inom de skapande yrkena där skapelsen i sig självt är resultatet av de timmar du lagt ner på jobbet. Du kommer inte att komma långt i början om du inte skapar en miljö du känner dig övertygad i. Det är därför de flesta konstnärer har skaffat sig en atelje att arbeta i. Många tar gärna på en sådan där fransk målarhatt, med en lite tofs. I början handlar det om att flytta sig själv in i rollen som en konstnär och börja måla. Det är oftast där energin och fantasin hittas.

Vem du väljer att vara när du målar din tavlor är upp till dig men de flesta människor har en föreställning om hur en målare ser ut. Som ni ser i min text valde jag den klassiska franska målaren som med ena handen håller en träbricka med färger och i andra handen på ett följsamt vis breder stora penseldrag över själva motivet. Miljön är också klassisk i form av en ateljé uppe på en vind med stora fruktträd likt ett orangeri, där naturens färger möter mig när jag i blickar ut för att få mer inspiration.